plantenasiel

We vertellen heel vaak over de dromen die we hebben voor Figeland. Heel lang spraken we ze niet uit of durfden we ze gewoonweg niet te noemen. Tot de dag dat we besloten, dat we niet langer zouden zeggen dat onze winkel slechts een hobby was. Wij hebben samen een eigen winkel én héél veel dromen. Heel veel daarvan zijn ook doelen die we op korte of lange termijn willen bereiken. Sommige dromen komen en gaan ook weer. Dat zijn de dromen die we meestal niet op papier zetten, of die we niet openlijk uitspreken. Misschien, omdat we eigenlijk wel weten dat het niet wat gaat worden?

Wij volgen al een hele tijd de Urban Jungle stijl en zijn daar grote fans van. Op instagram is er zelfs een wereldwijd Urban Jungle “fangroep”, die wekelijks foto’s posten van hun planten in bad…. Groen is in!!!

Heel voorzichtig begonnen we thuis allebei ook een mini-urban-jungle te creeëren.

Dat voorzichtige zat ‘m vooral in het idee, dat we niet zulke goede verzorgers zijn; vetplanten en cactussen kunnen langer zonder water 😉 Groene vingers hebben we niet van onze moeder meegekregen helaas….

Deze mini-urban-jungle met veilige planten ging inderdaad goed! Dat in deze groene wereld ook een bepaald modebeeld is, leerden we al snel. De pilea of pannenkoekenplant was hip, dus die wou ik!

En ja hoor, deze hippe plant kon ik ook aan! De Pilea is dan ook een makkelijke plant en groeit snel! Zo snel, dat ik er ook stekjes vanaf kon halen en andere mensen blij mee kon maken. Ons hoofd werd steeds groener denk ik…

Ik ging niet meer weg bij Intratuin of Ikea zonder plantjes en potten en na een tijdje had ik meerdere Urban Jungles in mijn huis.

En toen ontstond er zo’n droom…

Zo’n droom die wij tegen elkaar uitspreken, maar dus niet op papier gingen zetten en ook niet aan anderen vertelden. Eigenlijk had er al een belletje moeten gaan rinkelen. De stekjes van de pilea deden we in die leuke potjes uit België. Stond zo leuk in de winkel. Dat groen…  Bovendien hadden we dat ook op instagram gezien bij @Retroloekie:

13256983_1728858044069980_407912827_n1

14504714_647541578753561_7103744945441210368_n

En die vetplantjes en cactussen gingen toch ook heel goed?

We hadden weleens gehoord van een Plantenasiel. En dat leek ons heel erg leuk. Wij groen in de winkel en mensen een plekje om hun overbodige planten naar toe te brengen. Dat was toch 2 vliegen in 1 klap…. Ik ging neuzen op internet en werd steeds enthousiaster. Onze dromen werden bijna een plan…, totdat de kerstboom in de winkel al snel gigantisch ging uitvallen. Vergeten water te geven… En de bladeren van de varen in die leuke blauwe emaille pot bruin werden… ook vergeten water te geven…

En die badsessies van de Urban Jungle groep op instagram, die worden vaak in het weekend gehouden. Op momenten, dat we niet in de winkel zijn, maar ik constateer, dat we het weer vergeten zijn.

Nee, deze droom gaat ‘m (nu) niet worden. Wij worden geen plantenasiel. Mocht je een mooie plant hebben, die je in je eigen huis niet meer kwijt kan, dan mag je ‘m altijd brengen. We houden nog steeds van groen in de winkel… Maar we kunnen niet beloven, dat we een goed tehuis zijn voor deze planten.

Misschien moet ik blij zijn, dat het thuis wel goed gaat met mijn Urban Jungle. Want als ik een foto van een badmoment zie, dan kan ik ze thuis wel meteen water geven…

 

https://www.instagram.com/urbanjungleblog/

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s