lifestyle

Figeland; vintage shop, kleurrijk wonen, klein geluk, workshops en serviesverhuur… Hoeveel woorden zijn er nodig om ons ‘te vangen’? We houden van gezelligheid, het knusse thuisgevoel, koffie en we dromen grote dromen!

Kortom, dit is wel zo’n beetje onze lifestyle…

De marketingterm lifestyle is ontleend aan het Engels. In het Engels betekent het simpelweg de kenmerkende manier van leven van een individu, groep of (sub)cultuur. In die neutrale betekenis vertaalt men het in het Nederlands doorgaans met levensstijl of levenswijze.

De winkel is voor ons niet zomaar een leuke hobby. Het is ook een lifestyle, want het staat voor alles wat wij zijn. Bij ons thuis is het, hetzij heel verschillend,  ook vintage, kleurrijk, knus… En ja, eerlijk is eerlijk, soms ook iets minder gezellig. Het is vakantie en dat betekent kids thuis: uitslapen, puin ruimen en ruzies oplossen.

18013091_287659915007023_6903855127375904768_n(1)

De vraag of er gelogeerd mag worden, wordt al gesteld als de vakantie nog niet eens begonnen is. Dan kan uitslapen weggestreept worden en blijft er niet veel gezelligheid over…. We begonnen onze vakantie met een ontbijt bij IKEA. Altijd een feestje met 8 kids…

Daarna moest de logeerpartij natuurlijk plaatsvinden. Ik kwam er goed vanaf deze keer, want ik had de oudsten en die hebben inmiddels het uitslapen uitgevonden, dus ik had zelfs me-time! Ilona trof het minder goed; laat slapen, vroeg wakker én dus de dag erna ook nog de gevolgen daarvan ondervinden. Dinsdag was een iets minder geslaagde vakantiedag dus. Gisteren gingen we naar de film en dat was ook meteen HET uitje van de week. We vonden dat we heel opvoedkundig bezig waren, alle kids €5,00 zakgeld mee. Wat je over houdt mag je houden. Nou, moet je kijken hoe zuinig ze dán zijn! Je eten en drinken betalen en even bij de roltrap op de mama wachten, die (Jaaaa, Linda lijnt, hou vol!) even nog een kop koffie wou halen.

In die korte tijd had mijn jongste het voor elkaar gekregen, dat de roltrap om hem was stopgezet. Hij lag namelijk er namelijk omgekeerd op … Een paar weken geleden had hij bij de supermarkt op een interessant knopje geduwd, ging het alarm af… Hoezo opvoedkundige. Het zweet breekt me soms aan alle kanten uit. Gauw de bioscoopzaal ingedoken, waar hij zijn flesje frisdrank, die inmiddels natuurlijk flink geschud was, liet overstromen. Sorry hardwerkende mensen bij de bios voor de puinzooi die we achterlieten!

Daarnaast, hoe kon ik het bedenken, doen we ook nog mee aan de zwemvierdaagse! Valt nog niet mee, om elke dag mét kids naar het zwembad te gaan, op een tijdstip dat er verder (bijna) niemand is!

18161030_297120337386941_7644126155687067648_n

Vandaag hebben we uiteraard Koningsdag gevierd!

18160361_201185357058631_1773218643048398848_n

Heerlijk dat manlief dan vrij is en met de jongens naar de autorodeo gaat. Even momentje alleen thuis. Ja, heb eerst heel hard gepoetst, dat was hard nodig. Daarna ben ik heel vaak de trap op en neer gerend én ik heb extra lang op mijn hometrainer gezeten om mijn teveel gegeten calorieën in de vorm van een tompouce én patat nog een beetje kwijt te raken.

Vervolgens was er nog héél even tijd om te genieten van de rust!

Morgen nog een dagje… Zijn we er net aan gewend, is de vakantie én ook de maand april alweer bijna voorbij! Moederdag staat in beide jobs centraal. Op school is dit natuurlijk groot geheim, maar bij ons in de winkel kan je op je gemak op zoek naar een leuk, uniek kado voor moeder. We pakken het graag voor je in!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s