herfstvakantie

Wat hebben we er hier weer zin in; een weekje herfstvakantie. De oudsten zijn inmiddels al vrij en vandaag kan ook bij jongste de vlag uit. Zo’n weekje zonder plannen…(die al heel snel wordt ingevuld, door allerlei activiteiten) Misschien is, zoals wel vaker het geval is, de voorpret wel het allerleukst!

10x genieten in de herfstvakantie!

 1. ’s Morgens rustig opstarten. Geen wekker, in alle rust ontbijten (van mijn zelfgemaakte granola à la foodsisters) en insta checken. By the way; we hebben nu dan toch eindelijk een eigen Figeland account! https://www.instagram.com/figeland_woonenkado/?hl=nl
 2. Geen plannen, lekker lanterfanten en boeken lezen. (Ik heb de Zeven Zussen geleend van mijn collega en heb al een beginnetje gemaakt.)poster miek in vorm
 3. Ik houd van de herfst; de prachtige kleuren, het mooie licht en stiekem zelfs weer van -op tijd de gordijnen dichtdoen-  en kaarsjes aansteken. We hebben in de winkel verschillende kaarsen én kandelaars. Wat dacht je van een goudkleurige nijlpaard…
 4. Omdat de kinderen weten, dat ik er zo van geniet, krijg ik af en toe foto’s opgestuurd…
 5. Oogsten; van onze appels hebben we appelsap laten persen en de walnotenboom laat inmiddels al z’n noten vallen. De laatste restjes bloemen worden geplukt én ik heb m’n eigen rozebotteltakken uit de tuin in oude kannen gezet.

  In de koopjeshoek hebben we ook oude emaillen kannetjes en pannen liggen. De kleurrijke pannen zijn niet alleen handig voor een stampot, maar ook heel erg leuk om planten in te zetten!

   

 6. Omdat we weer meer binnen zitten, heb ik altijd erg veel inspiratie om in huis bezig te zijn en dan bedoel ik niet schoonmaken… Dat droogbloemen nu zo hip zijn vind ik dan ook erg leuk. Ik heb oude west germany vaasjes op de kop getikt en er een paar takjes ingezet. Staat zo leuk! Rieten manden zijn natuurlijk ook goed te gebruiken hiervoor.
 7. Plaidje op de bank, een maand gratis netflix uitproberen en samen een film kijken. Kortom qualitytime. Leuke film kijken? Bright side, absoluut de moeite waard. Chips, warme chocolademelk, appeltaart, een pot thee… mij hoor je niet!

IMG_3595

Naast ons serviesverhuur verkopen we ook nog steeds serviesgoed in de winkel. Informeer gerust even, want we hebben een enorme voorraad in de kelder staan.

8. Qualitytime kan ook buiten de deur. Samen naar het bos en van alle vondsten weer mooie creaties maken. Neefje Daniël heeft zijn eerste spinneweb al gemaakt. Kijk eens op pinterest voor heel veel inspiratie! Wij vonden dit -vooral toen de kinderen nog kleiner waren- de leukst uitjes en het hoeft niet veel te kosten. Nu vind ik het nog steeds heerlijk om lange wandelingen te maken in een kleurrijk bos. En natuurlijk vind ik het fijn als de zon dan schijnt. Mocht dat niet het geval zijn, dan hebben wij in de winkel nog heel mooie paraplu’s staan van Clayre & Eef. Wij hebben na zo’n boswandeling natuurlijk heel veel zin in pannenkoeken eten bij oma. Dat staat dan ook elke vakantie wel op het programma, herfst of niet…

 

9. Ilona stipte deze laarzen. Zo mooi! Ik kocht bij de Lidl de korte variant en liet ze ook door Ilona stippen. Nu het herfst is, komen ook de aanvragen voor workshops weer binnen. Niet alleen qualitytime met je kinderen is belangrijk. Af en toe heb je ook een momentje voor jezelf nodig. Wil je ook een workshop volgen? Ilona heeft in haar eigen atelier verschillende mogelijkheden. Stippen, bible journalen, posters handletteren. Neem een kijkje op de site http://www.figeland.nl of op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/Atelier-Figeland-1431938190269075/

En in opdracht wil Ilona ook gerust jouw paraplu of laarzen stippen!

10. Herfstvakantie of niet; ik mijmer eerst nog even door over al die leuke dingen die ik wil gaan doen, of juist niet wil doen. Vandaag mag ik eerst op mijn zieke neefje passen, het huis schoonmaken, wasjes draaien en eten koken. Eén van de kinderen gaat op kamp, die brengen we vanavond weg. Morgen staat er gewoon weer voetbal op het programma (dus, vroeg uit bed), maar maandag….

papierpleziertjes.png

(voor meer papierpleziertjes; kom langs in de winkel. Omdat we de vakantie lanterfantend door hopen te gaan brengen zijn jullie welkom via Total 😉 )

Een gedachte over “herfstvakantie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s