zeep = wasmiddel

IMG_0043

Als mam van 4 jongens heb ik elke dag vieze spijkerbroeken in de was. En ja, ik ken alle middeltjes, vlekkenverwijderaars maar al te goed. Helaas heb ik de negatieve eigenschap chaotisch te zijn en vergeet ik nogal eens boodschappen. (En als ik het al op een lijstje heb geschreven, dan vergeet ik het lijstje… ) Zo zat ik vanmorgen dus weer met een lichte spijkerbroek met groene knieën en 8 kinderen bij huis (leve de vakantie!)

Ineens herinnerde ik me, dat we op ons oude blog gepost hadden over wasmiddel maken van marseille zeep. Nou moet ik nog een negatieve eigenschap opbiechten; ik hou niet zo van het huishouden doen en wasmiddel MAKEN klinkt me net als iets teveel werk. Het schijnt wel echt een goedkope manier van wassen te zijn, want we hebben klanten die hier de zeep komen halen.

Ik bedacht een makkelijke manier; groene knieën inzepen met marseille zeep, want ik heb altijd wel blokken zeep liggen. Nieuwsgierig keurde ik de broeken tijdens het was ophangen; heerlijk buiten met dit weer! En jaaaaa, ik ben ook fan geworden! De groene vlekken zijn weg! Ik geloof dat ik vlekkenverwijderaar niet meer aan mijn boodschappenlijst ga toevoegen 😉

 

Blokken Marseille zeep €3,00 bij http://www.figeland.nl

 

 

Visitekaartjes

Visitekaartjes

Er komt heel wat bij kijken; zo’n verhuizing! Ten eerste komen we erachter, dat je ontzettend veel spullen op een paar vierkante meter kwijt kan! Hoeveel ritjes we al niet gemaakt hebben… Daarnaast wijzigen er ook allerlei dingen, waaronder de visitekaartjes. We hebben te maken met een ander adres, andere openingstijden, een nieuwe look. MAAR… ons logo en dus onze naam blijft hetzelfde. Vandaar dat we voor de opening van de winkel onze oma gevraagd; OMA FIGELAND wel te verstaan. Leuk toch! Wij zijn er trots op. En gelukkig verwachten we morgen onze nieuwe kaartjes, zodat ze de oude aan haar rollator kan vervangen!!!

Jaaaaa! Vanmorgen sleutel opgehaald van onze nieuwe winkelruimte! En… meteen een beginnetje gemaakt. Een trap mee (hoe prop je zo’n ding in de auto… ???) een flinke emmer witte muurverf, roller, kwast. Onze planning is strak, héél strak! Morgen over 2 weken moeten we helemaal klaar zijn om heel veel mensen welkom te heten. Onze raderen draaien, dag en nacht. Denk je daaraan, is dat al gebeurd, vergeten we niet…? We barsten van de energie, kunnen niet wachten op het moment dat we eindelijk van deze ruimte écht onze eigen winkel kunnen maken…, onze eigen touch eraan kunnen geven. Kunnen we nog tot morgen wachten om een dag te schilderen of zullen we stiekem nog even heengaan nu? We hebben tenslotte DE SLEUTEL!!!!!!!

Een nieuw avontuur!

Wauw, wat is het spannend allemaal! Twee jaar geleden begonnen we samen http://www.figeland.nl.

Webwinkel, met een opslagruimte in een heel klein schuurtje, waar mensen hun spulletjes konden afhalen.

Heel klein, maar wat waren we trots.

Nog trotser, toen we van onze verkoop weer nieuwe inkoop konden doen. En elke keer was onze inkoopdag een uitje! Wauw, wat een mooie spullen! Kunnen we die wel verkopen? Het liefst hielden we alles zelf. Grappig, hoe snel dat verandert. Het is nog steeds een uitje, maar we kunnen nu rustig wandelen en ons gedeisd houden 😉

Wat een teleurstelling, toen we begin 2014 hoorden, dat we het schuurtje bij huis niet langer open mochten houden. Alles wat we -in het mini- hadden opgebouwd weg…

Maar… we hadden ervan geproefd en wisten 1 ding zeker; dan gaan we verder met onze webwinkel en steken we al onze tijd en energie daarin.

Dus op onze volgende inkoopdag, vol goede moed én zin weer op pad. Als we gaan tanken krijgen we bij onze plaatselijke pomp een geweldig aanbod; we mogen daar spulletjes neerzetten om te verkopen. De hele weg fantaseren we erover.

Maar dat kleine plekje, blijkt een fantastische ruimte te zijn!!!

Binnenkort hebben we weer onze eigen winkel!

2 jaar na ons begin, zijn we opnieuw aan het fantaseren over visitekaartjes, de inrichting, onze visie, inkoop…..YES, YES, YES!!!